fotolia_11710813_XS

In timpul sarcinii, din cauza modificarilor hormonale, majoritatea gravidelor prezinta inflamatii gingivale. In primul trimestru de sarcina starea de voma impiedica un periaj corect, femeia gravida fiind predispusa la gingivita si acumulari de placa bacteriana.

Perioada optima pentru tratamente stomatologice curente este reprezentata de al doilea trimestru de sarcina.Tratamentele stomatologice cu caracter definitiv se vor temporiza pina dupa sarcina.

Efectuarea radiografiilor este contraindicata in sarcina mai ales in primul trimestru cand embrionul este in formare. In situatii de urgenta se fac radiografii cu protejarea abdomenului cu un sort special de plumb.

Tot in al doilea trimestru de sarcina se poate face anestezie folosind articaina.Nu sunt indicate xilina,mepivacaina,prilocaina si lidocaina.

Unul dintre medicamentele permise in sarcina este paracetamolul datorita efectului analgazic si antipiretic.Nu sunt recomandate antiinflamatoarele nesteroidiene tip diclofenac, ibuprofen, indometacin sau aspirina din cauza efectelor adverse materne.

Ca antibiotice se pot folosi penicilinele,ampicilina. Eritromicina este recomandata in cazuri de alergie la peniciline.

Aciclovirul poate fi utilizat ca agent antiviral in sarcina. Antimicoticele care pot fi utilizate in sarcina sunt: nistatin, fluconazol, ketoconazol sau clotrimazol.

Sub nicio forma nu recurgeti la automedicatie in timpul sarcinii, apelati in mod obligatoriu la un medic.

Urgente stomatologice

urgente

Cabinetul stomatologic asigura urgente stomatologice conform urm?torului program:
Luni-Vineri: pn? la ora 22.
Smb?t?-Duminic?: Da, daca suntem in Pitesti. 
Se aplic? tax? de urgen?? de 25%. 

Telefon Urgente:
0722 576 909

Implantologie de top

bredent

Bredent Visio.Lign - unul din cele mai avansate sisteme de implantologie dentara este acum disponibil la Dentina.

Mai mult...

Vizitatori online

Avem 4 vizitatori online